Employer of record en PEO 10 min

Onafhankelijke versus partnerafhankelijke EOR's: wat bedrijven moeten weten

Geschreven door Preston Wickersham
5 februari 2021
Preston Wickersham

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

Een relatie aangaan met een leverancier van global employment solutions is een grote stap. Een verkeerde keuze kan je geld kosten, je kunt het vertrouwen van je werknemers schaden en je bedrijf kan juridische problemen krijgen. Maar als je de juiste partner kiest, kun je je wereldwijde team met vertrouwen uitbreiden.

Niet alle leveranciers van global employment solutions zijn hetzelfde. Sommige hebben een juridische entiteit in de landen waar ze actief zijn en andere vertrouwen op partnernetwerken om het zware werk op te knappen. We hebben deze handige gids samengesteld om te laten zien welk model beter past bij jouw bedrijf.

Wat is het verschil tussen een eigen entiteit en partnerafhankelijk zijn?

Stel je voor dat je geld wilt opnemen bij de bank.

Je gaat naar binnen, identificeert jezelf en dient je verzoek in. De persoon achter de balie geeft aan dat je niet kunt worden geholpen, omdat je geld wordt bewaard door een derde partij. Je moet een paar dagen wachten. Daarnaast ben je ze een vergoeding voor het opnemen van het geld verschuldigd voor de moeite.

Wacht, wat?!

Zo gaat het als je werkt met een partnerafhankelijke global employment solution. In het partnerafhankelijke model, is je leverancier je niet direct tot je dienst. In plaats daarvan is de leverancier afhankelijk van een extern netwerk van partners. Partnerafhankelijke leveranciers van global employment solutions leggen je verzoek bij hun leveranciers, die vaak ook weer leveranciers hebben. Zo wordt je verzoek steeds doorgespeeld, terwijl jij en je werknemers maar op hulp aan het wachten zijn.

Stel je nu eens voor dat je naar een andere bank gaat. Bij deze bank kun je niet alleen je geld opnemen, maar ook nieuwe rekeningen openen voor je bedrijf, je investeringen aanpassen, je valuta wijzigen en andere services die je mogelijk nodig hebt, en dat allemaal zonder extra kosten.

Zo werkt het model van een leverancier met een eigen entiteit. Als je met een bedrijf werkt met eigen entiteiten in verschillende landen, hoef je je geen zorgen te maken om derden die op de achtergrond actief zijn of verborgen kosten. Je werkt rechtstreeks met je leverancier van global employment solutions, en zij regelen alles direct voor je.

link to Waar staat PEO voor en hoe kan het je bedrijf helpen?

Waar staat PEO voor en hoe kan het je bedrijf helpen?

Wil je je bedrijf uitbreiden in het buitenland? Kijk of een EOR of PEO iets voor jou is.

Waarom zou een bedrijf ervoor kiezen afhankelijk te zijn van partners?

In het kort: omdat het goedkoper is voor hen en duurder voor jou.

Een juridische entiteit oprichten in een nieuw land duurt lang en kan tienduizenden euro's kosten. Er zijn maar een paar leveranciers van global employment solutions die hier het geld en geduld voor hebben, ook al leidt het tot een aanzienlijke hogere servicekwaliteit en besparingen voor klanten.

De meestvoorkomende reden dat bedrijven ervoor kiezen afhankelijk te zijn van partners is dat ze hun services dan sneller in meer landen kunnen aanbieden. Als je een leverancier tegenkomt die services aanbiedt in meer dan 100 landen, kun je ervan uitgaan dat ze niet rechtstreeks worden geleverd. Het bedrijf dat beweert de leverancier te zijn, is eigenlijk een tussenpersoon die het werk uitbesteedt aan andere bedrijven in deze landen en de kosten doorberekent, waarbij ze een deel zelf opstrijken.

Dit leidt tot hogere tarieven en onvoorspelbare vergoedingen voor klanten (en soms zelfs voor medewerkers). Partnerafhankelijke leveranciers kunnen niet garanderen dat hun partners geen extra kosten zullen rekenen of hun tarieven niet zullen aanpassen. Door afhankelijk te zijn van partners kunnen sommige leveranciers van global employment solutions services aanbieden in meer landen, maar ze bieden deze services uiteindelijk niet zelf aan. Daardoor laat de kwaliteit (en de kosten) van deze services veel te wensen over.

Download een checklist voor het internationaal werven van medewerkers

Ga aan de slag met deze checklist en blijf compliant bij het wereldwijd aannemen van medewerkers.

De voordelen van wereldwijde tewerkstelling met een eigen entiteit begrijpen

Leveranciers die beknibbelen door hun wereldwijde tewerkstellingsservices uit te besteden schieten op meerdere gebieden tekort. Maar wat zijn de voordelen van werken met leveranciers van global payroll en leveranciers van global employment solutions met hun eigen entiteiten in het land?

grafiek van de voordelen van werken met een EOR met eigen entiteiten

Leveranciers van wereldwijde tewerkstelling met een eigen entiteit leveren een uitmuntende service.

Partnerafhankelijke leveranciers van wereldwijde tewerkstelling kunnen niet garanderen dat de leveranciers die ze gebruiken hun tarieven en hun servicevoorwaarden zullen aanpassen of hun werk zullen uitbesteden aan aanvullende leveranciers van derden. Minder controle over de service leidt tot een onbetrouwbare ervaring voor bedrijven en hun werknemers. In veel gevallen voelen de werknemers die te maken krijgen met partnerafhankelijke leveranciers zich tweederangs burgers in vergelijking met hun collega's, die rechtstreeks in dienst zijn bij het oorspronkelijke bedrijf.

Leveranciers met een eigen entiteit zijn aanzienlijk minder duur.

Meer derden betekent meer tussenpersonen die allemaal ten koste van jou winst willen maken. Bij een leverancier met een eigen entiteit betaalt het bedrijf één bedrag aan de leverancier die de servicekosten bepaalt. Partnerafhankelijke leveranciers kunnen dat niveau van controle niet bieden, wat inhoudt dat ze hun klanten extra kosten in rekening brengen om hun eigen winst veilig te stellen. Met zo weinig controle over het proces, rekenen partnerafhankelijke leveranciers vaak verwerkingskosten, onboardingsvergoedingen en andere aanvullende kosten om te voorkomen dat ze in hun positie als tussenpersoon geld verliezen.

Leveranciers met een eigen entiteit garanderen een betere bescherming van intellectueel eigendom.

Bedrijven met remote medewerkers moeten hun intellectueel eigendom beschermen buiten de internationale grenzen. Als ze dat niet doen, kan een ontevreden werknemer of zzp'er voor enorme kosten zorgen. Partnerafhankelijke leveranciers van global employment solutions spelen het intellectueel eigendom door van de ene entiteit naar de andere, waardoor hun klanten worden blootgesteld aan meerdere risico's. Leveranciers met een eigen entiteit garanderen veel betere bescherming door het intellectueel eigendom intern te houden.

Bekijk hoe Remote je intellectueel eigendom in het buitenland beschermt met Remote IP Guard.

Leveranciers met een eigen entiteit dragen beter zorg voor werknemers.

Werknemers willen op tijd worden betaald, het juiste bedrag ontvangen en in de juiste valuta. Ze willen ook een concurrerend secundaire arbeidsvoorwaardenpakket ontvangen en zich geen zorgen hoeven maken over hun belastingen. Daarnaast willen werknemers natuurlijk niet dat hun arbeidscontracten ongeldig worden verklaard door problemen met de regelgeving. Partnerafhankelijke leveranciers kunnen niets hiervan garanderen, omdat ze niet aan hetzelfde niveau van controle voldoen als leveranciers met een eigen entiteit.

Leveranciers met een eigen entiteit stellen je gevoelige gegevens veilig.

Net als intellectueel eigendom is het van belang dat gevoelige gegevens over je werknemers en je bedrijf de beste bescherming krijgt. Niet alleen bedrijven moeten voldoen aan veranderende wetgeving omtrent gegevensbescherming, zoals de AVG, maar bedrijven zijn het hun werknemers, klanten en partners verplicht om gegevens veilig te stellen. Gegevens doorspelen naar derden leidt geheid tot problemen. Door te werken met een leverancier met een eigen entiteit kunnen bedrijven hun blootstelling aan risico's beperken en hun gevoelige gegevens optimaal beschermen.

Leveranciers met een eigen entiteit vormen één contactpunt voor al je wensen en behoeften.

Als één bedrijf al je behoeften omtrent wereldwijde tewerkstelling regelt, hoef je slechts met één bedrijf contact op te nemen om een probleem op te lossen of een antwoord te krijgen op je vraag. Als je leverancier van global employment solutions geen eigen entiteiten bezit, krijg je geen rechtstreeks antwoord op de meeste van je vragen. Partnerafhankelijke leveranciers moeten je vragen doorspelen naar hun partners. Afhankelijk van de prioriteiten en werkdruk van deze partners kan het dagen duren voor je antwoord krijgt.

Leveranciers met een eigen entiteit zorgen voor een consistente facturering.

Bij een bedrijf dat zelf factureert weet je dat de factuur elke maand hetzelfde is en dat je niet te maken krijgt met onverwachte extra kosten. Bedrijven die geen controle hebben over elk onderdeel van het proces, zijn overgeleverd aan hun leveranciers. Leveranciers van global employment solutions met een eigen entiteit kunnen hun tarieven consistent houden, maar partnerafhankelijke leveranciers dienen hun tarieven regelmatig te herzien op basis van de grillen van hun leveranciers (waar ze geen controle op hebben).

Leveranciers met een eigen entiteit hebben meer verstand van de lokale wetgeving.

Wie begrijpt de wetgeving van een land beter? Een bedrijf met een gevestigde juridische aanwezigheid in het land, of een bedrijf dat deze aanwezigheid niet heeft? Leveranciers zonder eigen entiteit hebben vaak geen helder beeld van de lokale wetgeving en moeten je vragen doorspelen naar hun partners. Leveranciers met een eigen juridische entiteit hebben wel de benodigde ervaring en kennis om nauwkeurige, up-to-date informatie te bieden over de lokale arbeidswetgeving.

Leveranciers met een eigen entiteit bieden je team betere secundaire arbeidsvoorwaarden.

Partnerafhankelijke leveranciers kunnen hun secundaire arbeidsvoorwaardenpakket niet aanpassen buiten wat hun eigen leveranciers kunnen wijzigen, maar leveranciers met een eigen entiteit hebben de volledige controle over wat ze wel of niet aanbieden. Bedrijven die hun internationale werknemers bijvoorbeeld complexere secundaire arbeidsvoorwaarden willen bieden, zoals aandelenopties, kunnen het best samenwerken met een leverancier die eigen entiteiten heeft. Van een zorgverzekering tot pensioensparen, leveranciers met een eigen entiteit bieden meer controle en flexibiliteit dan partnerafhankelijke leveranciers.

Leveranciers met een eigen entiteit blijven compliant, ook als de lokale wetgeving verandert.

Verschillende landen hebben verschillende wetten over hoe leveranciers van global employment solutions in het land kunnen opereren. Als de wetgeving verandert, kunnen leveranciers met een eigen entiteit in het land zich veel makkelijker aanpassen dan leveranciers die vertrouwen op derden. Als je bedrijf gebruikmaakt van een partnerafhankelijke leverancier, kan een kleine wijziging in de regelgeving er al voor zorgen dat je een nieuwe leverancier moet vinden om je teamleden in dat land in dienst te kunnen houden.

De beste leverancier voor global employment solutions kiezen voor je bedrijf

Als je het niet erg vindt om meer geld uit te geven aan services die minder betrouwbaar, beperkter en frustrerender zijn voor je werknemers, zijn partnerafhankelijke leveranciers van global employment solutions een goede optie voor jou. Als je echter minder geld wilt uitgeven en een uitmuntende service, betere bescherming en de beste ervaring voor je team wilt ontvangen, kies je voor een global employment solution met een eigen entiteit.

Er zijn nog meer verschillen. Er zijn maar een paar leveranciers met eigen entiteiten, maar er kunnen wel grote verschillen zijn. Als de beste leverancier van global payment solutions met een eigen entiteit, biedt Remote de beste bescherming voor je intellectueel eigendom en gegevens, de beste werknemerservaring en de meest uitgebreide personeelsdiensten voor je internationale team. En dat allemaal voor een vast laag tarief. Geen verborgen kosten, geen payrollpercentages en geen verrassingen.

Geef niet meer geld uit aan een slechte ervaring. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze global employment solutions.

Vertrouw op de leider op het gebied van payroll in meerdere landen volgens G2 en blijf wereldwijd compliant

Werf en betaal je wereldwijde team met Remote en werk samen met ons team van wereldwijde belastingexperts.

Aan de slag

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.