Employer of record en PEO 6 min

Wat doet een employer of record?

Geschreven door Preston Wickersham
28 juli 2020
Preston Wickersham

Delen

share to linkedInshare to Twittershare to Facebook
Link copied
to clipboard

In een andere gids kijken we naar het verschil tussen een employer of record (OER) en een professional employer organization (PEO). Als je al een beetje bekend bent met deze termen, kan je met die informatie beter beslissen welk soort partner het best is voor je bedrijf. Maar als je nog vragen hebt over hoe een employer of record in zijn werk gaat, vind je hier meer informatie.

Wat doet een EOR voor bedrijven?

Een EOR stelt bedrijven in staat om fulltime medewerkers op legale wijze te werk te stellen in het buitenland of in een andere staat of provincie. De EOR neemt de last op zich van de lokale wettelijke verplichtingen zodat het bedrijf medewerkers in de regio in dienst kan nemen. Remote fungeert als een EOR in alle landen, staten en provincies waar we aanwezig zijn.

Zonder EOR kunnen bedrijven, met enkele uitzonderingen, geen medewerkers in dienst nemen buiten de regio waar ze gevestigd zijn. Grotere bedrijven kunnen bijvoorbeeld hun eigen lokale rechtspersoon oprichten om op verschillende plaatsen medewerkers in dienst te nemen. Dat kan echter duur en tijdrovend zijn, vooral als het bedrijf in meerdere landen actief is. In het verleden zorgden financiële beperkingen ervoor dat alleen de meest vermogende bedrijven een wereldwijd personeelsbestand konden werven.

Employers of record geven niet alleen grote, maar ook kleine bedrijven toegang tot wereldwijd talent. Wil je iemand werven op een plaats waar je geen juridische entiteit hebt (en je het gedoe om zelf een entiteit op te richten liever overslaat), dan heb je een EOR nodig.

Waarom zou een bedrijf een EOR moeten gebruiken?

Stel je voor: je vindt de perfecte ingenieur voor je bedrijf. Helaas woont die ingenieur in Frankrijk, en jij bent gevestigd in Eindhoven.

Dat houdt je echter niet tegen, dus je gaat op zoek naar een oplossing. Je kunt deze persoon onboarden als zzp'er, maar de ingenieur wil graag de veiligheid en secundaire arbeidsvoorwaarden van fulltime tewerkstelling. Daarom kijk je of je een juridische entiteit kan oprichten om je eerste Franse medewerker in dienst te nemen; misschien komen er later nog wel meer bij.

Zonder een gespecialiseerd internationaal uitbreidingsteam en aanzienlijke middelen kom je al snel in de problemen. De Franse regelgevende instanties hebben vragen. Je moet een paar keer naar Frankrijk vliegen om alle documenten in te vullen. Het kostte Remote dit jaar meerdere maanden, duizenden dollars en diverse vluchten met onder andere onze CEO om onze Franse entiteit op te richten.

Het internationale arbeidsrecht is bijzonder complex, vooral als je rekening moet houden met de regels in verschillende landen. Remote helpt werkgevers om medewerkers te werven in verschillende staten in de VS, Canadese provincies en landen wereldwijd. Op elke locatie waar we actief zijn, beschikken we over de nodige juridische infrastructuur.

Voor bedrijven die zich bezighouden met andere dingen dan internationaal arbeidsrecht (zoals hun eigen klanten, producten en visie) maken EOR's wereldwijde personeelsuitbreiding mogelijk.

link to Wanneer moet je een employer of record gebruiken en welke moet je dan kiezen?

Wanneer moet je een employer of record gebruiken en welke moet je dan kiezen?

Als je bedrijf werknemers in een ander land wil aannemen, heb je waarschijnlijk een employer of record nodig. Maar hoe kies je de juiste EOR? En wat doet een employer of record precies? In deze gids vind je alle antwoorden.

Wat kost een EOR?

EOR's hebben 2 prijsmodellen: een vast bedrag of een percentage. Als je wilt gaan werken met een EOR, vermijd dan potentiële partners die een percentage vragen in plaats van een vast bedrag.

EOR's die met een percentage werken, ontmoedigen hun klanten medewerkers eerlijk te betalen. Betaal je een percentage, dan moet je meer geld afdragen aan derden als je een medewerker loonsverhoging of promotie wilt geven. EOR's die percentages vragen, waren vroeger de norm in de sector, maar dat is aan het veranderen.

Een vast bedrag stelt je in staat om de beste talenten wereldwijd te werven en hen te betalen wat ze verdienen, punt. Remote biedt de beste tarieven van alle employers of record in de sector. Voor een vast laag tarief zonder verborgen kosten kun je elke medewerker werven die je wilt, van een CEO tot een software developer, in alle regio's waar we actief zijn. Geen transactiekosten, geen percentages die zijn verbonden aan salarissen, gewoon eerlijke en duidelijke tarieven.

Zie ook: De eerlijke prijsgarantie van Remote

Werken je medewerkers voor jou of voor de EOR?

Op papier werken je medewerkers voor de EOR in hun regio. In elk ander opzicht werken ze echter voor jou.

Je EOR biedt uitbestede HR-diensten voor medewerkers buiten je regio. Je hoeft geen eigen advocaten, accountants, payroll providers of andere professionals te werven, maar laat dit over aan je EOR. Je internationale medewerkers krijgen hun loonstrookjes van de EOR. Ze werken wel gewoon binnen je bedrijf op dezelfde manier als de medewerkers in je eigen regio.

Let bij het kiezen van een EOR niet alleen op het beheer van de payroll en de secundaire arbeidsvoorwaarden (hoewel deze factoren natuurlijk ook belangrijk zijn). Denk ook aan de ervaring van je medewerkers. De juiste EOR zorgt ervoor dat je verspreide teamleden zich geen tweederangsburgers voelen, maar gewaardeerde leden van een hecht team.

Vergeet ook niet te vragen hoe het zit met je intellectueel eigendoms- en uitvindingsrechten. EOR's zonder goede lokale partnernetwerken hebben mogelijk niet de juridische expertise om het intellectueel eigendom te beschermen dat je medewerkers creëren. Remote biedt goede bescherming van je intellectueel eigendoms- en uitvindingsrechten: we hebben eigen relaties met leveranciers in alle gebieden waar we aanwezig zijn.

Kom meer te weten over hoe Remote je intellectueel eigendom in het buitenland beschermt met Remote IP Guard.

Download een checklist voor het internationaal werven van medewerkers

Ga aan de slag met deze checklist en blijf compliant bij het wereldwijd aannemen van medewerkers.

Aan de slag met een EOR

Klaar om een medewerker te werven in een nieuwe regio? Remote kan je helpen om binnen een paar dagen medewerkers te onboarden. Nu aanmelden en start binnen een paar minuten met onboarden.

Vragen? Neem contact met ons op en laat het weten! We bespreken graag samen je plannen om je wereldwijde team uit te breiden.

Abonneer je en ontvang de laatste blogposts en updates van Remote in je inbox.